Historie

Doshin So is de grondlegger van Shorinji Kempo. Vlak na de tweede wereldoorlog in 1947 begon hij zijn lessen te geven onder de naam Shorinji Kempo in een chaotisch en verslagen Japan met als doel om zijn leerlingen meer zelfvertrouwen, menselijkheid en discipline bij te brengen. Meer zelfvertrouwen door zichzelf te kunnen verdedigen, meer menselijkheid door geweld te kunnen stoppen en anderen te kunnen helpen. Zijn eerste dojo was bij hem thuis in Tadotsu, in zuid Japan waar de World Shorinji Kempo Organization, nu nog steeds is gevestigd in ‘Honbu’. Op dit moment zijn er wereldwijd in 39 landen dojo’s actief, waaronder 15 landen van Europa.

Shorinji Kempo Amsterdam werd in 1983 opgericht door Tojo sensei 4e dan, lange tijd was zijn dojo in de Staatsliedenbuurt gevestigd(Amsterdam Westerpark), het was de enige Shorinji Kempo dojo in Nederland. In 2019 is Tojo Sensei met pensioen gegaan, een aantal gevorderde leerlingen hebben zijn dojo voortgezet en nieuwe locaties geopend in Amsterdam. 

Shorinji Kempo Amsterdam West is in december 2021 opgestart door Floris de Jong 3e dan. Hij is in 2004 bij Tojo sensei begonnen en heeft in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Portugal met verschillende Taikai’s meegedaan. In 2022 heeft Vereniging Shorinji Kempo Amsterdam West (SKAwest) zich aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond en bij ‘Stadspas’ van de gemeente Amsterdam.